De perfecte muurverf, bestaat die?

Een nieuw kleurtje op de muur, hoe vaak doe jij dat? Ik ken maar weinig mensen die elk jaar (of elke twee jaar) een nieuwe kleur toepassen. Jammer, want een nieuwe kleur op de muur kan de ruimte doen laten lijken als nieuw. Op zoek naar de perfecte muurverf dan maar? 

Muurverf; hoe start je?

Je begint niet zo maar met verven. Tenminste, dat denk ik. Schuren lijkt me een beter plan. Schuur dus eerst de bovenste laag verf van je muur voordat je gaat beginnen. En als je denkt dat je na het schuren direct je kleur verf kan toepassen? Forget it.

Grondverf is key, want zonder grondverf wordt de kleur op de muur minder mooi. Ga dus op zoek naar goede grondverf. Vaak kunnen de mensen in een bouwmarkt je al een eind op weg helpen.

De juiste kleur kiezen

Eerder schreef ik al een blog over het kiezen van de juiste kleur voor in het interieur. Want wij Nederlanders houden van grijs en wit, maar verder dan die twee kleuren komt het vaak niet. Durf eens te experimenteren. Houdt Flexa in de gaten, want zij roepen elk jaar een ‘Kleur van het jaar’ uit. Met een paar accessoires kan je al een hoop doen, maar een kleur op de muur of een kleurvlak aanbrengen is net zo tof!

Lees je nog even door onder de foto?

muurverf

Last minute tips

Ga je aan de slag met verf? Tape lijkt onnodig, maar kan je een hoop gevloek schelen. En dek de stopcontacten af, ook niet geheel onbelangrijk. Als laatste: koop goede kwasten. Kwasten die al snel haren loslaten of waar de roller snel kapot gaat, is niet iets waar je op zit te wachten. Vaak is het verschil in prijzen niet heel groot, dus die paar extra euro’s zijn het zeker waard!