Industrieel interieur: zo creëer je die

Een industrieel interieur is tegenwoordig ontzettend populair. Vooral de mannen vinden dit een uitkomst, omdat het interieur dan zowel trendy als lekker stoer is. Om jullie wegwijs te maken in deze interieurstijl, hebben wij een aantal handige tips op een rijtje gezet. 

Industrieel interieur inspiratie

Bij het industriële interieur draait het vooral om ‘stoer’ en ‘ruig’. Dat is misschien even wennen, omdat het vrij heftig klinkt. Maar door de juiste balans te creëren, houd jij er wel een heel tof interieur aan over!

Het kleurenpalet van deze woonstijl bestaat vooral uit donkere kleuren, zoals zwart en grijs, blauw en groen. Deze kleuren kunnen ook goed met elkaar gecombineerd worden. Zo kan een donkergroene bank erg goed samengaan met grijze en zwarte salontafels en een extra paar blauwe stoelen. Zie jij het al voor je?!

Zorg wel voor voldoende contrast. Combineer leer met wol en stof met staal of beton. Door te werken met verschillende materialen creëer je een unieke look.

Industrieel: “ruig” afwerken

Met alleen de kleuren en meubels ben je er nog niet. Wat een grote rol speelt bij een industrieel interieur zijn de wanden. Deze zien er vaak stoer en onafgewerkt uit. Nu is het zonde om een goede muur te beschadigen, dus een andere oplossing is meer dan welkom.

Wat erg populair is, is behang! Bakstenen, betonblokken (zoals op de foto hierboven).. Alle prints zijn verkrijgbaar op behang. En zit jouw print er net niet bij? Dan kan je altijd nog kiezen voor fotobehang, waardoor je een gewenste afbeelding of print toch op je muur kan plaatsen. Vergeet je niet ons blog over sfeer toevoegen met behang te lezen?!

industrieel interieur

Donker vs. licht

Donkere kleuren zijn de basis voor deze woonstijl. Maar licht in huis is natuurlijk ook erg belangrijk. Zorg dat er voldoende sfeerlichten aanwezig zijn, om niet alleen sfeer toe te voegen maar ook licht in huis te brengen. Denk aan hangende peertjes of wandlampen zoals je hierboven ziet. Een andere manier is door natuurlijk licht.

Op Pinterest zie je vooral hoge ramen bij een industrieel interieur, zoals je in een loft hebt. Maar ook veel mensen hebben standaard ramen, die iets kleiner zijn. Voor beide ramen (groot en klein) zijn aluminium jaloezieën het antwoord op jouw vraag. 50mm Jaloezieën ogen stoer en door ze af te werken met ladderband kan je ze ook nog laten matchen met een van de kleuren uit je kleurenpalet!