Kleine keuken inrichten: zo pak je het aan!

Een kleine keuken inrichten is nogal wat als je ziet wat wij Nederlanders allemaal verzamelen. Bestek voor twintig personen, genoeg borden voor de hele straat en laten we niet beginnen over alle ‘handige’ tools. Niets is fijner dan een overzichtelijke keuken. Daarom hebben wij een aantal handige tips voor je opgesteld! 

Kleine keuken inrichten: lets start!

Van jouw kleine chaos gaan we eerst een nog grotere chaos maken. Klinkt heel gek, maar het is de perfecte eerste start om al je spullen op één grote “hoop” te leggen (zonder dat er iets kan breken, uiteraard). Zo zie je namelijk precies wat je al hebt. Door alles in lades te leggen kan je soms vergeten hoeveel spullen je hebt.

Per categorie aan de slag

Ga vervolgens per categorie aan de slag. Hoeveel borden heb je écht nodig? En heb je niet al genoeg glazen? Wees kritisch en gooi de spullen die je niet meer nodig hebt weg. Doneren kan natuurlijk ook altijd! Tip: Marie Kondo van de bekende ‘Kon Marie’-opruimtechniek heeft een Netflix serie uitgebracht. Daar kan je veel bruikbare tips uithalen. Perfecte mix tussen rustig Netflix kijken en nieuwe dingen leren!

keuken inrichten

Alles overzichtelijk opruimen

Zorg dat je de producten die je elke dag gebruikt op een handige plek hebt liggen. Niet te hoog, niet te laag. Eigenlijk zoals in de supermarkt, haha! Bak je bijvoorbeeld niet veel? Dan kan je bakspullen misschien zelfs in de garage kwijt, om zo de rust te bewaren in de lades en/of kasten in je keuken. En de tafelkleden kunnen ook op een andere plek bewaard worden.

Kleine keuken vraagt om overzicht

Zijn de lades goed ingericht? Zorg dat het keukenblad ook zo leeg mogelijk is. Leg hier alleen de producten of items die je meerdere keren per dag nodig hebt, zoals een messenblok met vleesmessen voor het bereiden van avondeten en een broodmes voor in de ochtend en/of middag. Des te minder in het zicht, des te beter!